Finálový výběr nových hráčů do RFA JMK

Finálový výběr nových hráčů do RFA JMK

Tomáš Kučerňák
31.05.2021
Brno

Ve dnech 17. a 18.5. se uskutečnil finálový výběrový kemp regionální fotbalové Akademie JMK a z něj bylo vybráno 20 nových akademiků.

První den byli hráči testování na přístroji InBody, kde jsme zjišťovali jejich fyziologii a stavbu těla. Následně jsme se přesunuli na hřiště, kde proběhlo kondiční testování. Během testování jsme se sešli s rodiči hráčů, kde je šéftrenér RFA JMK Mario Rossi seznámil s celým chodem akademie.

Druhý den jsme strávili ve sportovním areálu SK Chrlice na travnatých plochách, kde hráči předváděli své fotbalové dovednosti. Na dopoledním a odpoledním tréninku si prošli celou řadou různých fotbalových cvičení až po závěrečnou velkou hru.

Na základě předvedených výkonů jsme měli velmi složitou úlohu vybrat ty nejlepší, protože hodně hráčů ukázalo velkou kvalitu.

Výběr však není konečný! V průběhu následujících týdnů a hlavně letního přípravného období budeme sledovat další hráče, kteří byli na výběrech. Stále nás tak mohou přesvědčit, že si přijetí do akademie zaslouží.

Všem zúčastněným by jsme chtěli poděkovat a hráčům/hráčkám vybraným do RFA, gratulujeme!

1622714889245.jpg

„Akademie nastavují trend výchovy fotbalové mládeže u nás.“

Karel Poborský, vedoucí Úseku mládeže FAČR

Více o akademiích

Partneři

Puma FTVS UK Středisko praktické psychologie s.r.o. XPS