Reprezentační kemp v Českých Budějovicích kategorie U15

Reprezentační kemp v Českých Budějovicích kategorie U15

Jakub Pavlas
13.10.2022
Jihlava
FAČR

Ve dnech 26. až 28. září 2022 se konal jeden ze tří reprezentačních výběrů České Republiky kategorie U15, který se konal v Českých Budějovicích. V hráčské nominaci figurovali dva fotbalisté Regionální fotbalové akademie Kraje Vysočina Patrik Tlačbaba a David Novotný, kteří budou určitě rádi vzpomínat na takovou příležitost se porovnat s nejlepšími hráči České Republiky v této kategorii.

Další výbornou vizitkou RFA Kraje Vysočina byla i pozvánka do realizačního týmu, kterou obdržel trenér brankářů Martin Jícha a šéftrenér RFA Marek Hábl. Za zmínku určitě stojí, že v předešlém kempu v Teplicích figurovala na pozici fyzioterapeutky Lenka Burdová, která je i fyzioterapeutkou v Regionální akademii Kraje Vysočina.

Jednalo se o jeden ze čtyř kempů ročníku 2008 (3 normální + 1 pro Future hráče). Z těchto kempů (cca 120 hráčů) bude vybráno zhruba 20 hráčů, kteří budou v jarní sezoně reprezentovat ČR U15 v oficiálním mezistátním utkání či turnaji. Na tomto kempu v Českých Budějovicích byli hráči ze 4 krajů - Pardubický, Středočeský, Vysočina a Jihočeský. Kemp proběhl od pondělí do středy a byl spojen včetně návštěvy U21 s Islandem a závěrečným utkáním, kde hráči sehráli zápas mezi sebou. Cílem tohoto kempu bylo sladit a sjednotit všechny do taktických věcí pro případnou budoucí reprezentaci dle požadavků hlavního trenéra Karla Havlíčka. Kempu se aktivně v trénincích zúčastnil i Karel Poborský, který na hřišti ukázal své nesporné kvality a ukázal klukům, proč byl svého času v největších zahraničních klubech. Co se týče našich kluků, kteří určitě nezklamali, ale viděli na vlastní kůži, v čem se mají zlepšovat, aby se mohli rovnocenně poměřit s nejlepšími. Svoje zkušenosti tak mohou předat svým spoluhráčům v RFA Kraje Vysočina a v klubu FKM Vysočiny Jihlava. Ocenění pro celou RFA je i pozvánka na kemp v Budějovicích, od hlavního trenéra U15 Karla Havlíčka, pro trenéra brankářů RFA Martina Jíchu a pro mě samotného. V minulém kempu v Teplicích dostala pozvánku i naše fyzioterapeutka Lenka Burdová. Moje pocity jsou veskrze pozitivní i díky výborné spolupráci celého realizačního týmu, kdy se v uvolněné, ale nesmírně pracovité atmosféře podařilo všechny hráče dostat do klidné hry po celou dobu kempu včetně závěrečného měření sil v utkání, svěřil se šéftrenér Regionální fotbalové akademie Kraje Vysočina Marek Hábl.

repre 4.jpg

K reprezentačnímu kempu řekl i pár slov již zmiňovaný trenér brankářů RFA Martin Jícha: „Osobně si moc vážím, že jsem se mohl zúčastnit jednoho z reprezentačních kempů U15. Jsem rád za každou další zkušenost, možnost vnímat pohled na fotbal od reprezentačních trenérů, porovnat zvyklosti a vidět jakou mají kvalitu v tomto věku brankáři i hráči z velké části republiky.

„Akademie nastavují trend výchovy fotbalové mládeže u nás.“

Karel Poborský, vedoucí Úseku mládeže FAČR

Více o akademiích

Partneři

Puma FTVS UK Středisko praktické psychologie s.r.o. XPS