Akademie Cup 2023

Akademie Cup 2023

Jakub Pavlas
23.06.2023
Jihlava

Naši hráči narození roku 2008, kteří ukončují kategorii U15, se zúčastnili již pátého ročníku turnaje Regionálních fotbalových akademií s názvem Akademie Cup, který se konal od 19. do 21. června ve středočeském Nymburku. Hráči RFA Kraje Vysočina se vydali ze všech sil, a proto také obsadili skvělou druhou příčku!

Hned v úvodním zápase, který se odehrál v pondělí 19.6.2023, se naši hráči utkali s hráči RFA Pardubického kraje, které skončilo smolnou prohrou 0:2. Po této prohře čekal naše fotbalisty soupeř z Ústeckého kraje. Toto utkání bylo zlomové a hráči RFA Kraje Vysočina ho dokázali zvládnout vítězným rozdílem 3:0, a to znamenal postup z prvního místa do „zlaté skupiny“.

O vítězství v turnaji si to ve „zlaté skupině“ rozdaly týmy RFA Kraje Vysočina, RFA Olomouckého kraje a RFA Jihomoravského kraje. V prvním zápase se naši fotbalisté utkali s hráči olomoucké RFA, které nám výsledkově nevyšlo a prohráli jsme rozdílem 3:0. Jelikož fotbalisté Regionální fotbalové akademie Olomouckého kraje dokázali porazit i jihomoravskou RFA a to rozdílem 4:0, tak o druhé místo, celkového turnaje, se rozhodovalo ve vzájemném souboji Vysočiny s jihomoravským týmem. Zápas skončil bezbrankovou remízou a o výhře Vysočiny a jejím konečném druhém místě rozhodl až rozstřel ze značky pokutových kopů s výsledkem 4:3.

Naši hráči si zaslouží obrovskou pochvalu a poděkování za jejich reprezentování Regionální fotbalové akademie a celého kraje Vysočina!

HEQC0545.JPG


Určitě také nesmíme zapomenout na poděkování Krajskému fotbalovému svazu Vysočiny vedený Stanislavem Dubnem, samozřejmě i celému realizačnímu týmu RFA a všem klubům a jejich trenérům celého kraje odkud hráči pochází, jelikož tento výsledek je vizitkou pro celý náš region!


„Akademie nastavují trend výchovy fotbalové mládeže u nás.“

Karel Poborský, vedoucí Úseku mládeže FAČR

Více o akademiích

Partneři

Puma FTVS UK Středisko praktické psychologie s.r.o. XPS