Hráči RFA OSTRAVA v reprezentaci U15

Hráči RFA OSTRAVA v reprezentaci U15

Vladimír Vyrobik
22.11.2022
Ostrava

Výběru do Reprezentace pro Mezistátní utkání s Rakouskempředcházely 4 výběrové kempy. Tři regionální a jeden užší výběrový v Náchodě. V těch se vystřídalo hned několik hráčů naší akademie.

Hlavní trenér Karel Havlíček se svými asistenty Josefem Vlčkema Robertem Blaškem na nich přivítali bezmála 90 hráčů. Součástí všech kempů byli patron Karel Poborský a Trenér brankářů Petr Kouba což bylo pro řadu hráčů velkým přínosem. Nedílnou součástí každého kempu byla psycholožka RFA Marta Boučková, PhDr. a dále se o hráče střídavě starali videotechnik, lékař, fyzioterapeut a vedoucí týmu.


Reprezentační kemp Zlín
Ve dnech 10. až 12.10. se nominovaní hráči naší akademie zúčastnili reprezentačního kempu ve Zlíně, jehož součástí byla, kromě tréninku, i dvě utkání ve Slovenské Dubnici nad Váhem s výběrem Západoslovenského fotbalového svazu. Do prvního utkání zasáhli Mathias Škodon, Josef Hruška a Patrik Jurásek, ve druhém utkání se představil Dominik Zajac , František Hruška, Dominik Mohelník a Jaromír Martinák . První utkání skončilo remízou 1:1, druhé český výběr vyhrál 7:0.



Reprezentační kemp Břeclav
Ve dnech 6. až 11.11. se Josef Hruška a Dominik Zajac probojovali do reprezentačního kempu v Břeclavi, jehož součástí byla, kromě tréninků, i dvě mezinárodní utkání s rakouským výběrem do patnácti let. Oba hráči tak zasáhli do prvního mezistátního utkání ve kterém Český výběr remizoval na domácí půdě 2:2 kde byl Dominik Zajac jedním z nejlepších hráčů a Josef Hruška vstřelil jednu z branek. Ve druhém utkání hraném na Rakouské půdě bohužel z důvodu zranění nezasáhl Domink Zajac. Josef Hruška odehrál 10 minut.



Poslední akcí tohoto roku je FUTURE kemp U15 kde jsou mezi náhradníky Filip Polášek a Marek Pyszko.
Všem hráčům nominovaným, zúčastněným gratulujeme a pevně doufáme že svým přístupem půjdou příkladem jak v RFA OSTRAVA tak ve svých klubech a nadále se budou rozvíjet a objevovat v nominacích. Za nominované jsme rádi hlavně proto že se mohli poměřit s těmi nejlepšími z jiných zemí a regionů a mohli tak na vlastní kůži poznat že je před nimi ještě dlouhá cesta. Hráčům, kterým se zatím neprobojovali v obrovské konkurenci budiž tohle výzvou a motivací.


Závěrem jsme rádi že v realizačním týmu reprezentaci ČR U15 a U16 se objevují členové RFA Ostrava Robert Blaško -asistent trenéra a Jan Mucha -fyzioterapeut.

„Akademie nastavují trend výchovy fotbalové mládeže u nás.“

Karel Poborský, vedoucí Úseku mládeže FAČR

Více o akademiích

Partneři

Puma FTVS UK Středisko praktické psychologie s.r.o. XPS