Soustředění - Sušice 2023

Soustředění - Sušice 2023

Jan Kovář
10.02.2023
Plzeň
FAČR

"Zimní přípravné období se neobejde bez společného soustředění a utužení party. A tak jsme i my, RFA Plzeňského kraje, opět na konci ledna vyrazili do prověřeného sportovního areálu v podšumavské Sušici. Zde jsme našli ideální podmínky pro fotbalovou i všesportovní přípravu. Pro hráče byl připraven pestrý, ale náročný program od neděle 29. ledna do čtvrtku 2. února.

Samozřejmě fotbal tvořil významnou část našich aktivit, když jsme absolvovali 4 tréninkových jednotek, včetně závěrečného turnaje v mistrovství světa klubů. Zároveň jsme využili bohaté možnosti místního areálu: každý den jsme při večerní fázi navštívili bazén, ať už k regeneraci sil nebo ke kondičnímu plavání. V rámci zpestření a rozvoje koordinace jsme absolvovali 2 tréninky na zimním stadionu, kde se kluci zdokonalovali v bruslařské technice a nechyběl ani hokejový zápas.

Celý týdenní program ještě doplnila jedna čistě běžecká TJ a středeční hromadná procházka na zdejší dominantu, vrch Andělíček, s následným rozchodem v okolí sušického náměstí.

Večery jsme trávili projekcí filmů se sportovními tématy, společenskými hrami, popř. poslední večer i hraním herních konzolí.

Vrcholem toho programu pak byla beseda a "tisková konference" s hráčem prvoligového FC Viktoria Plzeň Janem Sýkorou, která nás nakopla sportovní energií do dalších dní, týdnů a měsíců probíhající sezóny :-)"

FOTOGALERIE ZE SOUSTŘEDĚNÍ


„Akademie nastavují trend výchovy fotbalové mládeže u nás.“

Karel Poborský, vedoucí Úseku mládeže FAČR

Více o akademiích

Partneři

Puma FTVS UK Středisko praktické psychologie s.r.o. XPS